Biram Zdravlje logo

Prvi korak kod svakog putovanja je lista stvari šta ponijeti na ljetovanje

Putna apoteka ljeti shadow illustration

Ono što svakako treba biti na listi je putna apoteka koja može spasiti ljetovanje, a naročito kada sa nama na ljetovanje idu i djeca.

Borba sa stomačnim problemima, temperaturom ili dehidracijom nakon cjelodnevnog boravka na plaži toliko su česti, da se ne može reći da je odmora ni bilo ako bar jedan član porodice ne bude glavni akter ove priče.

Ima i onih manjih, rjeđih problema koje lako možemo zaobići. Ili bar budemo spremni da brzo reagujemo.

Da vam ljetne tegobe, ne pokvare ljetne radosti

Česta pojava na ljetovanjima su posjekotine i male ogrebotine kada koža nije zaštićena odjećom, a ulazak u slanu vodu sa ozljedom može da bude prava agonija.

Rane pri češanju ujeda od komaraca su najčešće kod djece, koja ne mogu odoljeti da ne diraju iritirano mjesto. 

Prva stvar u putnoj apoteci – Tyrosur gel ili prašak koji prijatno hladi ozlijeđeno mjesto, sprečava infekciju i ubrzava zarastanje rana.

Promjena klime, boravak u vodi, hladni napici, lagana garderoba i sladoledi su česti uzročnici upale grla, prehlada, začepljenog nosa.

Djeca su prva na udaru, sa imunim sistemom koji još uvijek nije dovoljno jak. Ako se tome pridruži i začepljenje uha pri ronjenju, vaše ljetovanje se pretvara u boravak u sobi, bez klime, i u društvu supica, čajeva i maramica.

Ali, vi ste korak ispred. Jer, putna apoteka nije bez razloga zauzela jedan dio kofera.

Nisita – za ublažavanje simptoma prehlada i začepljenog nosa i Isla koja ublažava promuklost nakon velikih količina sladoleda i hladnih, gaziranih sokova, velika su pomoć u situacijama kada vaša ljubav nije dovoljan lijek da se zaštite najmiliji.

Posjetite naš Instagram profil i provjerite što još trebate staviti u putnu apoteku za sebe i djecu, a kako vam male nezgode ne bi pokvarile ljetovanje.